Oleuropin
    • Oleuropin zeytin ve zeytin yaprağında bulunan, hücre yenileyici ve yaşlanmayı geciktirici (anti-aging) etkileri olan güçlü bir glikozittir. Aynı zamanda insan vücudunda bulunan serbest radikallerin parçalanmasını ve vücuttan atılmasını sağlar.
    • Oleuropin antiaterosiklerotik etkilidir ve damarların yaşlanmasını geçiktirerek damar sertliği oluşuma karşı koyar, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etkiler oluşturur. Dolaşımdaki kan'ın akışkanlığını arttırarak kalp ve beyin gibi hayati organların kan ile daha iyi beslenmesine yardımcı olur.
    • Oleuropin insan vücudunda bulunan 2 enzim tarafından elenoik aside dönüştürülür. Elenoik asit çok güçlü antibakteriyel etkilere sahiptir ve özellikle patojen bakterilere karşı öldürücü etkileri vardır.
  • Oleuropin insan vücudunda bulunan 2 enzim tarafından elenoik aside dönüştürülür. Elenoik asit çok güçlü antibakteriyel etkilere sahiptir ve özellikle patojen bakterilere karşı öldürücü etkileri vardır.
  • Oleuropin bağışıklık sistemini güçlendirerek, bağışıklık sisteminde görevli hücrelerin üretimini arttırır.
  • Oleuropin ekmek, tahıl, bol meyve, bol sebze, kuru baklagiller, kuruyemiş, zeytin ve zeytinyağı tüketimine dayalı beslenme düzeninden oluşan, kalp-damar dostu olan Akdeniz diyetinin temelini oluşturmaktadır.
Başlıklar
- Kolesterol nedir?
- Bitkisel Steroller / Stanoller
- Resveratrol
- Oleuropin
- Antioksidan Vitaminler ve Mineraller
- Hamilelikte Omega-3 Alımı
- Hamilelikte Kolin Alımı
- Hamilelikte Vitamin-Mineral Alımı
- Hamilelikte Kilo Alımı ve Kontrolü
- Hamilelikte Beslenme
- Emzirme döneminde Omega-3 Alımı
- Emzirme döneminde Kolin Alımı
- Emzirme döneminde Vitamin-Mineral İhtiyacı
- Anne Sütü ve Önemi
- Doğru Emzirme Teknikleri
   
   
Yararlı Linkler
- US Food & Drug Administration (Amerika Gıda &İlaç Dairesi)
- American Heart Association ( Amerikan Kalp Vakfı )
- Türk Kalp Vakfı
- Türk Kardiyoloji Derneği
- Mikro-Gen
- Nutrigen Çocuk Gelişim Şurupları
- Vitavin U.K.