Resveratrol
  • Resveratrol, üzüm, kırmızı şarap, yer fıstığı ve yabanmersininde bulunan polifenolik bir bileşiktir. Damar sertliğini önlemede ve kalbi korumada güçlü etkilere sahiptir. Resveratrol doğal bir antioksidan olarak hücre koruyucu özellik göstererek serbest radikallerin hücrelere zarar vermesini önlemeye ve daha sağlıklı bir yaşam sürmeye yardımcıdır.
  • Resveratrolün Fransız Paradoksu’nun oluşumdaki başlıca etken olduğu düşünülmektedir. Fransa’da kırmızı şarap tüketimi ile kardiovasküler hastalık sıklığı arasında ters orantı saptanmıştır. Fransız toplumu yağ ve kolesterol bakımından zengin gıdalar tüketmesine rağmen kalp ve damar hastalıkları oranı Fransız toplumunda oldukça düşüktür ve bunun nedeninin kırmızı şarap tüketimine bağlı olarak günlük 1 ila 2,5 mg arasında resveratrol alımına bağlı olduğu düşünülmekte ve bu durum, " Fransız Paradoksu " olarak adlandırılmaktadır.
Başlıklar
- Kolesterol nedir?
- Bitkisel Steroller / Stanoller
- Resveratrol
- Oleuropin
- Antioksidan Vitaminler ve Mineraller
- Hamilelikte Omega-3 Alımı
- Hamilelikte Kolin Alımı
- Hamilelikte Vitamin-Mineral Alımı
- Hamilelikte Kilo Alımı ve Kontrolü
- Hamilelikte Beslenme
- Emzirme döneminde Omega-3 Alımı
- Emzirme döneminde Kolin Alımı
- Emzirme döneminde Vitamin-Mineral İhtiyacı
- Anne Sütü ve Önemi
- Doğru Emzirme Teknikleri
   
   
Yararlı Linkler
- US Food & Drug Administration (Amerika Gıda &İlaç Dairesi)
- American Heart Association ( Amerikan Kalp Vakfı )
- Türk Kalp Vakfı
- Türk Kardiyoloji Derneği
- Mikro-Gen
- Nutrigen Çocuk Gelişim Şurupları
- Vitavin U.K.